Ga lekker badmintonnen op de camping. Dat is gezond en je maakt gelijk contact met mensen.
Ga lekker badmintonnen op de camping. Dat is gezond en je maakt gelijk contact met mensen.

Gezond blijven in je vakantie

Vind jij je gezondheid belangrijk? En wil je hier ook op vakantie rekening mee houden? Steffie geeft je tips om ook tijdens je vakantie gezond bezig te zijn.

Ongemerkt bewegen

Misschien sport je thuis elke week en ben je bang dat je in je vakantie niet genoeg beweegt. Maar dit kan in de praktijk best meevallen. Op vakantie ben je namelijk ongemerkt best vaak aan het bewegen.

Bijvoorbeeld wanneer je door een stad wandelt, lekker aan het zwemmen bent in het zwembad of aan het badmintonnen bent op de camping. Zo beweeg je misschien meer dan je denkt.

Leuk bewegen

Voelt het toch als te weinig? Kijk dan eens hoe je op een leuke manier meer kan bewegen tijdens je vakantie. Ga lopend naar de bakker, pak de fiets naar het strand en speel eens een potje voetbal.

Geniet van je eten

Op vakantie eet je vaak net iets ongezonder dan normaal. Dit is helemaal niet erg, zolang je het niet te gek maakt. Ben je bang dat je veel te veel en ongezond eet? Probeer dan bewuster te eten.

Zorg dat je rustig kunt eten en neem hier even de tijd voor. Zo geniet je meer van je eten en is de kans dat je maar gewoon blijft dooreten kleiner. Bij een buffet is het slim om een kleiner bordje te pakken. Dan lijkt het eten al veel meer en zit je sneller vol.

Geniet van je vakantie!

Wandelen is goed voor je!

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen