Heb je bananen op je fruitschaal liggen met bruine plekjes? Gooi ze niet weg! Maar maak in plaats daarvan deze heerlijke bananencake.
Zet je oven aan. Stel de temperatuur in op 175 graden. Terwijl de oven warm wordt kan jij het beslag maken.
Meng in een grote kom de bloem met de bakpoeder, het kaneel en het zout.
Prak in een andere grote kom je bananen fijn met een vork. Doe de boter in een klein kommetje en smelt de boter in de magnetron.
Doe daarna de boter bij de bananen in de kom. Gooi hier ook de basterdsuiker en eieren bij.
Nu kan je de kom met bloem bij het bananenmengsel gooien. Dit kan je in één keer doen, maar het is makkelijker om telkens een beetje erbij te doen. Meng alles goed door elkaar!
Houd je van walnoten? Dan kan je er nu ook nog een klein handje vol walnoten aan toevoegen.
Vet je cakevorm in met wat boter.
Schep al het beslag in de ingevette cakevorm en zet de cakevorm daarna in de oven. Zet een wekker voor 60 minuten.
Na 60 minuten controleer je met een satéprikker of de cake gaar is. Prik de satéprikker midden in de cake. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar.
Afwisseling
Een bananencake kun je net zo gezond en zoet maken als je zelf wilt. Het is dan ook hartstikke leuk en vooral lekker om er ook andere ingrediënten bij in te doen. Gooi in plaats van walnoten bijvoorbeeld het volgende in je cakebeslag:
Heel veel bakplezier en eet smakelijk!