Er zijn ongeveer 8.1 miljoen huishoudens en 8 miljoen woningen in Nederland.
Er zijn ongeveer 8.1 miljoen huishoudens en 8 miljoen woningen in Nederland.

Alles over wonen in begrijpelijke taal

Voor veel mensen is het lastig om een huis te vinden. Ook weten ze niet goed wat ze moeten doen als de huur te hoog is of als er te weinig aan onderhoud wordt gedaan. Steffie heeft daarom een uitleg gemaakt in makkelijke taal.

Wat voor huizen?

Van de bijna 8 miljoen woningen bestaat het grootste deel uit rijtjeshuizen, namelijk 42 procent. Een rijtjeshuis is altijd een huis in een blok van tenminste drie huizen.

Van de huizen is 36 procent een meergezinswoning, zoals een appartement of een beneden- of bovenwoning. De rest bestaat uit vrijstaande woningen en twee-onder-een-kapwoningen.

Drie vragen

Op Wonen.Steffie.nl legt Steffie op een eenvoudige manier uit waar en hoe huurders van een sociale huurwoning antwoord kunnen vinden op drie vragen:

  1. Hoe zoek ik een huurwoning? Steffie vertelt hoe dat werkt en waarop je moet letten.
  2. Hoe dien ik een klacht in over het onderhoud?
  3. Hoe dien ik een klacht in over de huurprijs?

Huurcommissie

Je leert bijvoorbeeld ook wanneer je de Huurcommissie kunt vragen om jouw huur of klacht te laten controleren. De Huurcommissie is een organisatie die een meningsverschil tussen huurders en verhuurders helpt oplossen. De Huurcommissie biedt hulp als huurder en verhuurder er samen niet uitkomen.

Steun

Deze uitleg is gemaakt in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties in samenwerking met De Woonbond, Aedes en de Huurcommissie.

Alles over wonen in makkelijke taal!

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen