Verse zelf gebakken koekjes zijn het lekkerst!
Verse zelf gebakken koekjes zijn het lekkerst!

Zo bak jij het perfecte koekje!

Koekjes bakken lijkt heel simpel. Toch kan er nog genoeg misgaan. Steffie geeft jou tips zodat jij de perfecte koekjes kan bakken.

Recept

Tip 1. Zorg dat je het recept precies volgt. In een recept staan de ingrediënten die je nodig hebt en het aantal ingrediënten. Ook staat er in welke volgorde je het moet klaarmaken.

Ingrediënten

Tip 2. Gebruik de ingrediënten die in je recept staan. Staat er bijvoorbeeld roomboter in je recept? Gebruik dan geen margarine of andere boter. Een andere boter zorgt voor een andere opbouw in je koekje.

Kneden

Tip 3. Deeg moet gekneed worden. Maar zorg ervoor dat je dit niet te lang doet. Meteen als het deeg samenkomt in een bal heb je genoeg gekneed. Hoe langer je kneedt hoe taaier je deeg wordt.

Rusten

Tip 4. Na het kneden verpak je het deeg in folie en leg je het te rusten in de koelkast. De boter in het deeg wordt hierdoor weer steviger en dat is goed voor de opbouw en de vorm van het koekje bij het afbakken.

Hoe langer je koelt hoe beter. Heb je niet zoveel tijd? Zorg er dan voor dat je het deeg minimaal een half uur koelt.

Oven

Tip 5. Zorg dat de oven op de goede temperatuur staat. Een goede temperatuur zorgt ervoor dat je koekjes goed gaar worden en een mooie bruine kleur krijgen. De juiste temperatuur staat ook in je recept.

Bewaren

Tip 6. Niet alle koekjes al opgegeten? Bewaar ze dan in een afgesloten koektrommel. Zo blijven ze zeker nog een week goed!

Help Steffie met een donatie

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen