Een kerststal is een voorstelling van de geboorte van Jezus. Volgens de traditie werd Jezus in een stal geboren.
Een kerststal is een voorstelling van de geboorte van Jezus. Volgens de traditie werd Jezus in een stal geboren.

Wat vieren we met Kerstmis?

Morgenavond is het weer Kerstmis. Kerstmis is een gezellig feest. Mensen versieren hun huis, gaan lekker eten en spreken af met hun familie en vrienden. Maar wat betekent Kerstmis eigenlijk?

De geboorte van Jezus

Met Kerstmis vieren wij de geboorte van Jezus. Jezus is volgens het verhaal ongeveer 2000 jaar geleden geboren op eerste kerstdag. Hij is geboren in een stal in Bethlehem. De ouders van Jezus zijn Jozef en Maria.

Tweede kerstdag

In Nederland vieren wij twee dagen Kerstmis, namelijk eerste kerstdag en tweede kerstdag. Niet overal vieren ze twee dagen kerst. In Amerika vieren ze bijvoorbeeld alleen eerste kerstdag. Mensen in Nederland gaan vaak op tweede kerstdag nog bij familie eten of lekker shoppen op de woonboulevard.

Feest van het Christendom

Voor mensen die in Christus geloven, is Kerstmis een heel belangrijk feest. Zij vinden Jezus heel belangrijk. De Christenen geloven dat Jezus de wereld mooier wilde maken. Een ander belangrijk feest voor Christenen is Pasen. Er zijn ook godsdiensten die geen Kerstmis vieren, bijvoorbeeld de Islam.

Wereldwijd

Wist je trouwens dat mensen op veel plekken in de wereld Kerstmis vieren? Alle mensen die in Christus geloven vieren Kerstmis. Ook in Zuid-Afrika: daar wordt op het strand Kerstmis gevierd!

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen