Het schip de Titanic was met 2200 mensen op weg naar Amerika toen het zonk.
Het schip de Titanic was met 2200 mensen op weg naar Amerika toen het zonk.

Waarom zijn we nog steeds nieuwsgierig naar de Titanic?

Je hebt het vast wel gehoord. Een kleine onderzeeër verongelukte tijdens een duik naar de Titanic. De Titanic is al meer dan honderd jaar geleden gezonken. Toch blijft het schip ons boeien. Hoe komt dat?

Titan

De onderzeeër met de naam Titan maakte al eerder duiken naar het wrak. Deze keer gingen er vijf mensen mee: een kapitein, een onderzoeker en drie toeristen. Tijdens de duik is de onderzeeër in elkaar geklapt door de druk van het water. Alle inzittenden zijn direct overleden.

Titanic

De Titanic was een groot oceaanschip dat in 1912 van Engeland naar Amerika zou varen. Er gingen maar liefst 2200 mensen mee. Na vier dagen kwam het schip in botsing met een ijsberg. Het ijskoude water stroomde razendsnel naar binnen en drie uur later was het schip gezonken. Meer dan 1500 mensen zijn verdronken.

Wrak

In 1985 werd het wrak van de Titanic teruggevonden. Het ligt in drie grote delen en een heleboel kleinere stukken op de oceaanbodem. De wrakstukken zijn langzaam aan het vergaan. Onderzoekers denken dat er over twintig tot dertig jaar niets meer van over is.

Nieuwsgierig

Voordat het vergaat willen sommige mensen het wrak graag zien. Normaal kunnen alleen onderzoekers erheen. Maar de kapitein van de Titan ging erheen met toeristen. Dat is deze keer dus verkeerd afgelopen.

Film

Het verhaal van de Titanic blijft ons boeien. Wat speelde zich af op het schip en hoe was het voor al die mensen die aan boord waren? Er zijn vele boeken en films over verschenen. De beroemdste film is Titanic met Leonardo DiCaprio en Kate Winslet. In de trailer zie je al hoe prachtig het schip eruitzag.

 

Hoe werkt sexting?

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen