Heb je altijd honger bij een knorrende maag?
Heb je altijd honger bij een knorrende maag?

Waarom knort je maag?

Je hebt het vast wel eens gehoord of meegemaakt. Een hard rommelend geluid in je maag wat op geknor lijkt. Waar komt dat knorrende geluid vandaan? En heb je dan ook altijd honger?

Grappig

Is het net even helemaal stil op je werk of in de klas gaat je maag knorren! Stiekem wel grappig, maar soms ook een beetje beschamend. Je kan er niets aan doen, dus het is helemaal niet erg.

Geluid

Je maag is altijd aan het kneden. Wanneer je wat eet of drinkt komt dit in je maag terecht. Je maag kneedt dit en zorgt ervoor dat het geknede voedsel in je darmen terecht komt.

Ook als je maag leeg is, kneedt je maag. Een lege maag klinkt een beetje hol en door het kneden krijg je dit gekke grappige knorrende geluid!

Honger

Betekent dit nu dat je ook altijd honger hebt als je maag knort? Het antwoord is nee. Als je snel eet of frisdrank met prik drinkt kan er lucht in je maag komen. Dat kan ervoor zorgen dat je maag gaat knorren zonder dat je honger hebt.

Bij het zien of horen van iemand anders die eet kan je maag ook gaan knorren. Je hersenen geven dan een signaal af naar je maag. Je maag gaat zich voorbereiden op het ontvangen van voedsel.

Goed teken

Natuurlijk kan je ook gewoon wel honger hebben. En bekijk het van de positieve kant. Heb je een knorrende maag? Dan heb je waarschijnlijk niet te veel gesnoept tussendoor!

Beweeg meer met Fit met Steffie

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen