Bijna iedereen heeft wel een herinnering aan de Muzikale Paddenstoel van de Efteling. Deze foto is uit 1959.
Bijna iedereen heeft wel een herinnering aan de Muzikale Paddenstoel van de Efteling. Deze foto is uit 1959.

Tentoonstelling over de Efteling

Er was eens, in het hart van Brabant… een Sprookjesbos. 70 jaar geleden geopend om het leven in de omgeving wat kleurrijker te maken. Inmiddels uitgegroeid tot een wereldberoemd pretpark waar veel families naartoe zijn gegaan: de Efteling.

Wat is het geheim?

Maar hoe komt het dat zoveel mensen leuke herinneringen hebben aan de Efteling? Wat is het geheim? Het Noordbrabants Museum geeft een kijkje achter de schermen. Ze laten zien, horen en voelen hoe een klein Sprookjesbos in 70 jaar uitgroeide tot een wereldberoemd pretpark.

Schatkamers

Om het wonderlijke verhaal van de Efteling te kunnen vertellen opende de Efteling speciaal voor deze tentoonstelling haar schatkamers. Daar kwamen de meest bijzondere schatten tevoorschijn. Zoals de eerste krabbels van het Sprookjesbos door Peter Reijnders, originele tekeningen van de bekende Anton Pieck, de eerste spiegel van Sneeuwwitje. En voorwerpen van het pas gesloten Spookslot, die sinds de sluiting nog meer gekoesterd worden.

Voor het eerst

Nooit eerder is er een Efteling-tentoonstelling geweest in een museum. Deze grote tentoonstelling met wel honderden voorwerpen neemt je mee vanaf het begin tot het heden. Het begint met een terugblik vol tekeningen en de bijhorende verhalen over het ontstaan van het Sprookjesbos. Wist je bijvoorbeeld dat het bos ooit werd opgericht om het barre bestaan van arme Brabantse gezinnen op te vrolijken?

De tentoonstelling opent op 4 maart in Het Noordbrabants Museum. Dit museum staat in het historische centrum van ’s-Hertogenbosch.

Ga eenvoudig met Steffie naar een museum!

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen