Nederlanders eten gemiddeld 3 kilogram witlof per jaar. Net als alle andere groenten, zitten er amper calorieën in witlof.
Nederlanders eten gemiddeld 3 kilogram witlof per jaar. Net als alle andere groenten, zitten er amper calorieën in witlof.

Seizoensgroenten van november

Zonnige momenten op regenachtige dagen. Het herfstweer is in volle gang. Tijd om met seizoensgroenten te gaan koken. Maar wat zijn dat?

Wat zijn seizoensgroenten?

Seizoensgroenten zijn groenten die vers van het land komen. Dit betekent dat ze niet eerst opgeslagen zijn voordat ze verkocht worden. De groenten zijn van het land gekomen toen het tijd was om ze te oogsten.

Daardoor zijn de groenten vers en nog lekkerder! Dit zijn twee voorbeelden van seizoensgroenten uit de maand november.

Witlof

Witlof is een plant die in het donker wordt verbouwd. Een plant blijft namelijk wit als deze in het donker groeit. Laat je witlof in het licht groeien? Dan wordt hij net als andere planten groen.

Witlof is een heerlijke groente om rauw, gekookt of uit de oven te eten. Als je witlof in de oven klaar maakt dan is het lekker om hem in ham en kaas te rollen.

Klik hier voor een recept!

Boerenkool

Boerenkool is een kool. In Nederland wordt boerenkool in de winter gegeten. Mensen eten het dan vaak in een stamppot.

De boerenkool wordt pas geoogst nadat het gevroren heeft. De boerenkool is dan onder de 0 graden geweest.

Boerenkool verandert dan een beetje om beter tegen de kou te kunnen. Daardoor wordt de boerenkool wat zoeter en dus lekkerder.

Maak jij ook wel eens een heerlijke stamppot met boerenkool en een rookworst? Of heb jij nog andere truckjes om je boerenkool nog lekkerder te maken.

Laat het Steffie dan hier weten.

Tips voor een gezonde snelle hap.

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen