Ambachtslieden en originele gebouwen bieden een kijkje in wonen, werken en tradities van Nederlanders.
Ambachtslieden en originele gebouwen bieden een kijkje in wonen, werken en tradities van Nederlanders.

Ontdek van alles in het Openluchtmuseum

In het Openluchtmuseum in Arnhem zie je de geschiedenis van ons alledaagse leven. Je kunt er heerlijk rondlopen en er is van alles te doen.

Reis door de tijd

In het Openluchtmuseum maak je eigenlijk een reis door de tijd. Van twee eeuwen geleden tot nu. Je ziet hoe de mensen woonden en wat voor spullen ze hadden. Je ziet ook wat voor werk ze deden en welke apparatuur ze daarbij gebruiken. Eigenlijk zie je precies hoe je opa en oma leefden, en zelfs hun opa en oma.

Gebouwen

Het Openluchtmuseum is een groot park van 44 hectare. Dat is net zo groot als 88 voetbalvelden. In het park staan allerlei gebouwen uit heel Nederland, zoals boerderijen, huizen, kerken, scholen, fabrieken en molens. Je mag overal in. Trek er dus maar een hele dag voor uit, en dan heb je waarschijnlijk nog niet alles gezien.

Tram

In het park kun je ook een ritje met een oude tram maken. De tram maakt een rit van 1,7 kilometer door het hele park. Dus als je even geen zin meer hebt om te lopen, stap je in de tram en kun je toch het hele park zien. Je komt langs zes haltes, dus je kunt onderweg ook even uitstappen. De trams zijn ook geschikt voor rolstoelgebruikers.

Activiteiten

Er zijn ook allerlei activiteiten waar je aan mee kunt doen. Bijvoorbeeld in de ambachtenwerkplaats. Daar kun je zelf aan de slag met oude ambachten, bijvoorbeeld houtbewerken, handwerken of zeefdrukken. En er zijn nog veel meer workshops, tentoonstellingen en rondleidingen.

Kijk op Openluchtmuseum.nl om te zien wat er te doen is en wanneer.

Naar een museum met Steffie!

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen