De de mooiste truck van Nederland is de Scania R650 van Arno Visch.
De de mooiste truck van Nederland is de Scania R650 van Arno Visch.

De mooiste truck van Nederland

De deelnemers van ABCDate en ABCMaatje waren uitgenodigd op het Profile Truckstar Festival op het TT Circuit in Assen. Het was een prachtige dag met een rondleiding langs de mooiste vrachtwagens van Europa, truckraces, steile wandrijders, een kermis en een markt.

Op het festival staan 2300 trucks uit alle landen. Zelfs uit Turkije en China. Ze zijn voor het feest extra mooi gemaakt met lampen, toeters en heel veel bling bling. Kortom getoeter, feest en brullende motoren!

Vriendenclub

Ook was er de mooiste truckverkiezing van het jaar. De prijs is in de wacht gesleept door Arno Visch met zijn Scania R650. Arno is 45 en hij komt uit Doornspijk. Hij onderhoudt deze truck met een hele vriendenclub.

De jury zegt over zijn vrachtwagen: “Samen een auto op deze manier opbouwen is een geweldige prestatie om supertrots op te zijn. De basis voor een vriendschap voor langere tijd.” Arno Visch: “Ik wilde dit één keer doen, één keer meemaken. Dit is geweldig, dit blijft voor altijd mijn vrachtauto!”

Vriendschappen

Ook de deelnemers van ABCDate en ABCMaatje hebben veel nieuwe vrienden gemaakt. Ze raakten niet uitgepraat over al het moois dat ze zagen. Op de stand van Profile werden ze hartelijk ontvangen met een hapje en een drankje.

Ook mochten ze op de foto met de grootste vrachtwagenband van de hele wereld. Na een uurtje kennismaken werden de eerste trucks bewonderd.

Op het Profile Truckstar Festival staan meer dan 2300 vrachtwagens.

Races

Op de tribune van het circuit moest iedereen de vingers even in de oren steken. De vrachtwagens die aan de truckrace meededen knalden er met speciale uitlaten flink op los. Tijdens de decibellenwedstrijd was er een optocht met toeterende vrachtwagens. De hardste toeter en of uitlaat kon een prijs winnen. Hier reden ook brandweerauto's en andere lawaaimakers in mee.

Als de avond valt, zet iedere chauffeur zijn zwaailichten aan.

Bingo!

We sloten de dag af met een spannende bingo en een bezoek aan The Lucky Daredevils. Dat zijn stuntmannen die met een motor langs de wand van een hele grote ton rijden.

De deelnemers kunnen alle foto's nog eens rustig hier bekijken. We zijn er zeker weer bij volgend jaar!

Deelnemer worden

Iedere week zijn er via ABCDate en ABCMaatje ontmoetingsavonden, uitjes en andere leuke dingen om samen te doen. Via info@abcdate.nl kan je vragen hoe je deelnemer kan worden. Genieten met ABCDate op het Profile Truckstar Festival in Assen.

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen