Verliefde jongen heeft een bos bloemen voor zijn geliefde gekocht.
Verliefde jongen heeft een bos bloemen voor zijn geliefde gekocht.

Hoe werkt verliefdheid?

Je loopt met je hoofd in de wolken, je hebt kriebels in je buik, je hart slaat op hol. Je bent verliefd! Maar wat gebeurt er nou eigenlijk allemaal met je lichaam als je verliefd bent?

Vier gevolgen van verliefd zijn

  1. Je lijkt verslaafd aan de ander
  2. Het heeft invloed op je denken
  3. Je krijgt geen hap door je keel
  4. Slapeloze nachten

Deze achtbaan van emoties is iets dat mensen meerdere keren meemaken in hun leven. Uit onderzoek blijkt dat mensen in hun leven gemiddeld drie keer écht verliefd worden. Wanneer het je overkomt probeer dan vooral ook te genieten van de energie, geluksgevoel en elkaar.

Stofjes

De verklaring voor de verliefdheid is misschien niet zo romantisch. Je lichaam maakt een aantal stofjes aan als je verliefd bent. De belangrijkste zijn dopamine en serotonine. Dopamine zorgt voor het extreem gelukkige gevoel en serotonine zorgt ervoor dat je de hele tijd wilt knuffelen met je vriend of vriendin.

Wanneer ben je verliefd?

Er zijn veel kenmerken waardoor je weet dat je verliefd bent. Vlinders in je buik, weinig eetlust, veel positieve energie, zweethanden, hartkloppingen en nog veel meer. Na een poosje, en dat kunnen weken, maanden of zelfs jaren zijn, zal het gevoel van verliefdheid afnemen. Dan zal de verliefdheid overgaan in andere fijne gevoelens zoals vertrouwdheid, steun en geborgenheid.

Nieuwe mensen leren kennen

Ben jij al weleens verliefd geweest? Op de website van ABCDate.nl kun je nieuwe mensen ontmoeten, vrienden maken en misschien ook wel liefde vinden!

Wil je meer weten over verliefdheid, vriendschap en geluk? Kijk dan ook eens op het Youtube kanaal van ABCDate.

Op ABCMaatje.nl maak je veilig en eenvoudig nieuwe vrienden.

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen