Deelnemers van ABCDate en ABCMaatje op de dansvloer van Jack in Rotterdam
Deelnemers van ABCDate en ABCMaatje op de dansvloer van Jack in Rotterdam

Het dak ging eraf bij het Galafeest van ABCDate

Het Galafeest van ABCDate en ABCMaatje in Rotterdam was een enorm succes. Dansen, sjansen en vrienden en bekenden ontmoeten. Er werden ook veel nieuwe vrienden gemaakt en er ontstond een aantal liefdes.

Hulp bij eerste contact

Meer dan 200 mensen met een beperking konden helemaal zichzelf zijn op de dansvloer. In de photobooth kon je samen op de foto. In de beautycorner kon je eerst nog even je haar en make-up laten doen. Iedereen zag er prachtig uit met veel glitters, pakken en galajurken.

Er waren ook veel mensen die elkaar voor het eerst elkaar in het echt zagen. Ze hadden elkaar leren kennen op de website en app van ABCDate. Dat was best spannend. Het team van ABCDate heeft ze geholpen. Soms ook om te kiezen tussen een relatie of een vriendschap.

Samen een leuke herinnering aan het feest maken!

Warm welkom

Vanuit het hele land kwamen mensen naar het Galafeest. Sommigen hadden wel drie uur in de trein, metro en bus gezeten. Het was best koud. Maar binnen stonden de warme drankjes en een groot team van gastvrouwen en contactcoaches klaar.

Deelnemer Harry vertelt waarom hij er graag bij is. "Hier kan ik mezelf zijn. Als ik uitga in gewone discotheek, staan mensen me vaak aan te kijken. Ik ben toch anders. Hier maakt dat niet uit."

Willem had zelfs een heel nieuw pak met vest en stropdas aangeschaft. "Het is een galafeest en dan moet je er netjes uitzien. Alleen mijn onderbroek had ik al!"

Elkaar beter leren kennen doe je het beste tijdens een spelletje.

Blije mensen

Voor het team en de vrijwilligers was het ook één groot feest. Bij Esther kon je je haar en nagels laten doen. "Ik heb nog nooit zoveel blije en bijzondere mensen in een ruimte gezien. Geen onvertogen woord en iedereen staat te knuffelen. Deze positieve energie is heel besmettelijk." En natuurlijk ontbrak ook de polonaise niet.

Er natuurlijk ontbrak de polonaise niet!

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen