Ervaringsdeskundigen Wouter, Dennis en Grace van Philadelphia testen samen met Mirte en Elly alle teksten.
Ervaringsdeskundigen Wouter, Dennis en Grace van Philadelphia testen samen met Mirte en Elly alle teksten.

Helpers van Steffie al druk met de verkiezingen

Op 15 maart zijn er verkiezingen voor de Provinciale Staten. Ervaringsdeskundigen Wouter, Dennis en Grace van Philadelphia testen samen met Mirte en Elly de stellingen van de stemhulp van Steffie. Een ervaringsdeskundige is iemand die veel weet van iets door eigen ervaring; doordat diegene het zelf heeft meegemaakt.

Politieke partijen schrijven graag moeilijk

Veel mensen vinden het lastig om een politieke partij te vinden die bij ze past. Politieke partijen schrijven vaak veel te ingewikkeld op wat hun plannen allemaal zijn. Steffie en haar ervaringsdeskundigen gaan alle mensen helpen om makkelijker een politieke keuze te maken.

Stemhulp van Steffie

Steffie maakt ook dit jaar weer een stemhulp samen met Kieskompas. Ze legt op Hoewerktstemmen.nl de moeilijke woorden op een begrijpelijke manier uit. Door middel van eenvoudige stellingen kan je makkelijk een partij vinden die bij je past. Ook kan je bekijken hoe je moet stemmen en wat je allemaal mee moet nemen.

Toegankelijke verkiezingen

Zo zijn straks de verkiezingsprogramma's toegankelijk voor mensen die een zetje kunnen gebruiken tijdens de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart.

Op Hoewerktstemmen.nl kan je alvast bekijken hoe je moet stemmen. Vanaf 16 februari komen daar ook de eerste provinciale stemhulpen op te staan.

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen