Het Klimduin bij Schoorl. Het is gratis en zeer in trek bij goed weer. Verkijk je echter niet op de klim en het zand.
Het Klimduin bij Schoorl. Het is gratis en zeer in trek bij goed weer. Verkijk je echter niet op de klim en het zand.

Goedkoop op stap

Uitgaan is leuk, maar kost soms ook veel geld. Gelukkig zijn er ook veel leuke uitjes die gratis zijn.

Filmlocaties bezoeken

Veel bekende films zijn opgenomen in Nederland. Die plekken kun je vaak gratis bezoeken. De villa in de film en tv-serie Schatjes staat in Breda. De film Soldaat van Oranje is gefilmd in het duingebied bij Wassenaar. De tv-serie Baantjer is opgenomen op verschillende locaties in Amsterdam. Al die plekken kun je vinden op Hotspotholland.nl. Daar staan nog meer plekken in Nederland waar bekende films zijn opgenomen.

Lekker naar het bos

Fietsen, wandelen, vogels kijken: dat kan op heel veel plekken in Nederland. Bijvoorbeeld op het Klimduin, een 51 meter hoge zandberg in Schoorl. Maar ook in veel bossen zijn wandel- en fietsroutes en vaak kom je onderweg wel een picknickbankje tegen waar je je eigen broodje kunt eten.

Vliegtuigen kijken bij Soesterberg

Het Nationaal Militair Museum ligt midden in de natuur van Park Vliegbasis Soesterberg. In dit park kun je heerlijk wandelen. Op het buitenterrein van het museum staan enkele vliegtuigmodellen. Tijdens de openingstijden van het museum kun je die gratis bekijken.

Het verhaal van Nederland

Heb je ook gekeken naar Het verhaal van Nederland op tv? Daarin vertelde Daan Schuurmans over de geschiedenis van Nederland. Je kunt die plekken zelf ook opzoeken en dan luisteren naar Daan via de app. Die app kun je gratis downloaden op Hetverhaalvannederland.nl.

Tips genoeg! Kijk vooral ook eens op deze eenvoudige website van Steffie: Inmijnvrijetijd.nl.

Op deze website leg ik uit wat je kan doen in je vrije tijd. Door een aantal vragen te beantwoorden weet je welke activiteit het beste bij jou past.

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen