Steffie vertelt over iets bijzonders of legt een leuk weetje uit. Dat is goed voor humeur en gezondheid.
Steffie vertelt over iets bijzonders of legt een leuk weetje uit. Dat is goed voor humeur en gezondheid.

Goed nieuws is ook goed voor je gezondheid

Helaas gaat het nieuws vaak alleen over verdrietige, gevaarlijke of ingewikkelde onderwerpen. Zoals aardbevingen, oorlog of politiek. Daarom kiezen veel mensen ervoor om minder of helemaal geen nieuws meer te volgen. Ze worden er verdrietig van. Voor hen plaatst Steffie elke dag een berichtje met leuk nieuws.

Leuke dingen

Het kan soms moeilijk zijn om positief te zijn. Misschien voel je je verdrietig omdat je een rotdag hebt. Het volgen van het nieuws maakt je dan alleen maar verdrietiger. Veel nieuwsprogramma’s en kranten vinden dat ze vooral de negatieve dingen moeten vertellen, dat is volgens hen nieuws. Hierdoor zie je veel minder leuke dingen. Maar ze zijn er wel!

Kijk maar eens rond op deze website. Misschien gaat niet alles goed, maar er gebeuren ook veel leuke dingen. Steffie vertelt over iets bijzonders of legt een leuk weetje uit. Dat is goed voor humeur en gezondheid. Goed nieuws is erg belangrijk om je goed te voelen. Zonder leuk nieuws heb je minder plezier in het leven, glimlach je minder en heb je meer stress.

Nieuwsdieet

Heb je het idee dat het nieuws je te veel wordt, dan kan het een goed idee zijn om jezelf op een nieuwsdieet te zetten of even op nieuwsvakantie te gaan.

‘Vanuit het idee van de bewuste burger is het belangrijk dat mensen enigszins op de hoogte zijn van wat er in de wereld speelt, maar ik denk dat het een gezonde ontwikkeling is dat mensen bewuster gaan nadenken over hun nieuwsgebruik,’ zegt onderzoeker Tim Groot Kormelink.

‘Wat voor nieuwsgebruiker wil je zijn? Iemand die elk uur de Nu.nl-app ververst of is het ook prima om op een gericht moment op de dag open te staan voor nieuws? Ik denk dat nieuwsgebruik op zich niet zaligmakend is, dus het zou goed zijn als iedereen voor zichzelf een manier vindt hoe het volgen van nieuws op een leuke manier kan bijdragen aan jouw dagelijkse leven.’

Zonder leuk nieuws heb je minder plezier in het leven, glimlach je minder en heb je meer stress.

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen