Wil jij ook elk feestje meemaken?
Wil jij ook elk feestje meemaken?

Dit kan je doen tegen FOMO

Ben je ook wel eens bang dat je net dat leuke feestje mist loopt? Heb je vaak achteraf spijt dat je ergens niet naar toe bent geweest? Sommige mensen voelen zich erg onrustig, angstig of verdrietig door alle leuke dingen die ze zouden kunnen doen.

Zij hebben last van ‘Fear of missing out’, ofwel Fomo. In het Nederlands betekent dit ‘de angst om iets leuks te missen’. Hoe ga je het beste met dit gevoel om?

Niets moet, alles mag

Wees niet te streng voor jezelf. Je kan snel het gevoel hebben dat jij alles moet doen wat anderen ook doen. Maar dit hoeft niet. Wees lief voor jezelf. Je moet namelijk niets. Je hebt een keuze. Je mag kiezen wat jij wel, en wat jij niet wilt doen.

Energie

Iedereen heeft een sociale batterij. Op een gegeven moment ben je door je energie heen. Dan is je sociale batterij leeg. Heb jij een sociale batterij die wat sneller leeg is? Dan is het juist heel fijn om af en toe een weekendje niets te doen.

Het helpt ook om de uitjes die je energie kosten niet te doen. Het is leuker om uitjes te plannen waar jij energie van krijgt.

Schrappen

Voor deze stap heb je een beetje durf nodig. Merk je dat je agenda te vol staat? Zeg dan één of meerdere van je afspraken af. Begin met de afspraak waar je het minst zin in hebt. Vergeet niet! Het is belangrijk om af en toe rustmomenten voor jezelf in te plannen.

 

Hoe werken relaties?

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen