Baby giraf geboren zonder vlekken
Baby giraf geboren zonder vlekken

Giraf zonder vlekken geboren

In Dierentuin Brights Zoo in Amerika is er een giraf geboren zonder vlekken. De kleine giraf is helemaal bruin.

Bijzonder

Een giraf zonder vlekken is heel bijzonder. Op de hele wereld is deze giraf nu de enige giraf met één kleur. De laatste giraf zonder vlekken leefde in 1972 in een dierentuin in Tokio.

Naam

De baby giraf is een meisje en heeft nog geen naam. De dierentuin heeft een wedstrijd bedacht voor de naam. Vier namen die ingestuurd zijn maken kans om te winnen. Dit zijn Firyali, Kipekee, Shakiri en Jamella.

Aandacht

Met deze speciale geboorte hoopt de dierentuin op extra aandacht voor de giraffes. Over de hele wereld hebben giraffes te maken met bedreigingen. Het is belangrijk dat de wilde giraffes niet uitsterven.

Witte giraf

In een natuurgebied in Kenia leeft ook een bijzondere giraf. Hier leeft namelijk een hele witte giraf. De witte kleur komt door leucisme. Dieren met leucisme hebben een witte vacht, huid, veren of schubben. Ook deze giraf is zeldzaam. Er is er ook maar één van op de hele wereld.

Om deze giraf te beschermen heeft hij een gps-zendertje gekregen. De gps-zender stuurt elk uur de locatie van de giraf door. Op die manier is precies te zien waar de giraf in het natuurgebied rondloopt.

De enige giraf zonder vlekken

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen