Ben jij een liefhebber van de Chinese of Japanse keuken en eet je geregeld met stokjes? Dan is er goed nieuws!
Ben jij een liefhebber van de Chinese of Japanse keuken en eet je geregeld met stokjes? Dan is er goed nieuws!

Eten met stokjes is gezond

Ben jij een liefhebber van de Chinese of Japanse keuken en eet je geregeld met stokjes? Dan hebben we goed nieuws voor je.

Eten met stokjes heeft meerdere voordelen. Ook bij andere keukens. Voortaan wat vaker met stokjes eten is dus niet eens zo'n verkeerd idee!

Je wordt minder snel dik

Het duurt langer voordat je koolhydraatrijk voedsel binnen krijgt. Twee uur na het eten van dat voedsel heeft dat effect op je bloedsuikerspiegel en je gewichtstoename.

Wanneer je snel veel koolhydraten eet, kan dat ervoor zorgen dat calorieën minder snel verbrand worden. Hierdoor sla je uiteindelijk meer vet op. Onderzoekers denken dat dat minder snel gebeurt bij het eten met stokjes, dan met een lepel.

Het maakt je eten lekkerder

Uit onderzoek blijkt dat mensen meer plezier beleven aan het eten van bekend voedsel, maar dan op een nieuwe manier. Zo zou popcorn lekkerder smaken met stokjes, omdat je hierdoor bewuster eet. Probeer het maar eens!

Je eet minder snel te veel

Ken je dat? Je zit eigenlijk al vol maar het eten op tafel ziet er zo lekker uit dat je toch over je grenzen heen gaat. De kans dat dit gebeurt is veel minder met stokjes. Want je neemt natuurlijk kleinere hapjes.

Hierdoor eet je de maaltijd vanzelf minder snel. Met als resultaat dat je hersenen de tijd hebben om aan te geven dat je écht niet meer kan.

Meer weten over gezond eten en bewegen? Kijk dan ook eens op Kijkopgezond.nl.

Meer weten over gezond eten en bewegen? Dan kijk dan ook eens op Kijkopgezond.nl.

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen