Als je radijsjes ongeveer 2 centimeter groot zijn kun je ze oogsten.
Als je radijsjes ongeveer 2 centimeter groot zijn kun je ze oogsten.

Kweek zelf deze groenten in de zomer

Vind je het leuk om je eigen groenten te verbouwen? In de tuin of op je balkon? Welke groenten kun je kweken in de zomer?

Extra lekker

Een salade met je eigen komkommer en tomaten. Of pasta met je eigen paprika en courgette. Alles smaakt extra lekker als je het zelf hebt verbouwd. Ook in de zomer kun je nog steeds groenten kweken. Bijvoorbeeld radijsjes, tomaten, rucola-sla, lente-ui.

Zaaien

Om de groenten goed te laten groeien, kun je wat zaaigrond gebruiken. Maak geultjes in de grond, strooi er wat zaaigrond in en doe daar de zaadjes in. Dek de zaadjes wel af met tuinaarde, anders eten de vogels ze op. Duw alles goed aan en geef regelmatig water.

Tuin of balkon

Heb je een klein tuintje of een balkon? Kies dan groenten niet veel ruimte innemen, zoals radijsjes, kerstomaatjes of sla. Kies bijvoorbeeld geen pompoen of courgette, want die hebben juist veel ruimte nodig.

Radijs

Ga je voor het eerst zelf iets verbouwen? Kies dan radijsjes, want dat gaat eigenlijk altijd goed. Zaai de zaadjes in de volle grond in de zon of halfschaduw. Doe er een dun laagje aarde overheen. Na 6 tot 8 weken zijn de radijsjes ongeveer 2 cm groot en kun je ze oogsten. Lekker door de sla of om zo op te eten!

Lente-ui

Lente-ui is ook makkelijk. Die kun je zelfs in het najaar nog verbouwen. Stop de zaadjes ongeveer 1,5 cm onder grond en zet ze 2,5 tot 10 centimeter uit elkaar. Hoe verder uit elkaar, hoe dikker de ui wordt. Lente-ui is heerlijk in een salade of in een roerbakschotel.

Veel plezier met verbouwen en eet smakelijk straks!

Welke groenten moet je in de koelkast bewaren?

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen