Lang niet alle groenten hoeven in de koelkast.
Lang niet alle groenten hoeven in de koelkast.

Welke groenten bewaar je in de koelkast?

Sommige soorten groente bewaar je in de koelkast. Andere soorten groente juist niet. Hoe zit dat precies?

In de koelkast

Bladgroenten en koolsoorten bewaar je in de koelkast. Dan blijven ze langer goed en blijft de smaak ook beter.

Bladgroenten zijn bijvoorbeeld sla, andijvie en witlof. Koolsoorten zijn bijvoorbeeld bloemkool, broccoli en spruitjes.

Ook sperziebonen en champignons kun je het beste in de koelkast bewaren. Leg de groenten zoveel mogelijk in de groentela. Dan drogen ze minder snel uit.

Voorgesneden groenten

Gesneden groenten moet je altijd in de koelkast bewaren. Bijvoorbeeld nasigroente, roerbakgroente en geraspte wortels. Je kunt ze het beste gewoon in de originele verpakking laten zitten.

Buiten de koelkast

Vruchtgroenten kun je beter buiten de koelkast bewaren. Vruchtgroenten zijn bijvoorbeeld tomaat, paprika, komkommer en courgette. Die bederven sneller in de koelkast door de kou.

Ook wintergroenten kun je het beste buiten de koelkast bewaren. Wintergroenten zijn bijvoorbeeld winterwortel, pompoen, bieten en uien. Leg ze op een koele plek uit de zon. Dan kun je ze wel drie of vier weken bewaren.

Plastic folie

Komkommer en paprika is in de supermarkt soms verpakt in een speciaal soort plastic folie. Dat is om te voorkomen dat de groente uitdroogt. Laat de folie er thuis ook gewoon om zitten tot je de groente gaat gebruiken. Als je de groente zelf in een plastic zakje hebt gedaan, laat het zakje dan open. Anders krijg je snel schimmel.

Op voedingscentrum.nl staan nog veel meer handige vragen en antwoorden over voeding. Je kan hier een kookboek in makkelijke taal downloaden.

Download hier het kookboek in makkelijke taal.

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen