Asperges zijn maar kort verkrijgbaar. Bovendien gebeurt bijna alles in de teelt en -oogst nog met de hand.
Asperges zijn maar kort verkrijgbaar. Bovendien gebeurt bijna alles in de teelt en -oogst nog met de hand.

Waarom noemen we asperges het witte goud?

Je hebt witte asperges vast al gezien in de supermarkt of in een restaurant. Het witte goud noemen we ze ook wel. Waarom eigenlijk?

Witte goud

Van april tot en met juni is het aspergetijd. Dan staan ze in alle restaurants op de kaart. Veel mensen vinden asperges heel lekker. Ze zijn best duur en daarom noemen we asperges ook wel het witte goud. Het is dus ook wel heel speciaal om ze een keer te eten.

Gezond

In asperges zitten veel vitaminen, dus ze zijn heel gezond. Ze zijn ook goed voor je huid en je haar. En ze bevatten weinig calorieën, dus ook goed als je op dieet bent.

Kooktip

Leg asperges eerst even in een bak water. Dan worden ze lekker sappig. Leg ze daarna plat neer en schil ze met een dunschiller. Snijd de harde onderkant eraf. Kook een grote pan water en leg de asperges daar voorzichtig in. Kook ze in 8-10 minuten gaar en laat ze daarna nog 10 minuten in het water liggen.

Schillen

Gooi de schillen niet weg! Kook ze in water en gebruik dat water ook om de asperges in te koken. Zo krijgen de asperges nog meer smaak. Je kunt het kookvocht ook gebruiken om later soep mee te maken.

Serveren

Asperges kun je serveren met aardappeltjes, hardgekookt ei, ham of zalm. Giet een beetje gesmolten boter over de asperges.

Luchtje

Als je asperges hebt gegeten, ruik je dat misschien als je daarna gaat plassen. Sommige mensen ruiken het helemaal niet, maar anderen ruiken het meteen na het eten al.

Wil je gezond en makkelijk samen leren koken? Download dan hier een kookboek in makkelijke taal.

Makkelijk koken met Steffie!

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen