De sticker van Steffie op een ingewikkelde brief van de Belastingdienst.
De sticker van Steffie op een ingewikkelde brief van de Belastingdienst.

Sticker van Steffie groot succes!

Krijg je ook wel eens ingewikkelde post van de overheid? Steffie heeft samen met ervaringsdeskundigen Micky en Danielle een sticker gemaakt die je op moeilijke brieven kan plakken.

Waarom?

Veel mensen kunnen de brieven van de overheid niet meer lezen. Ze worden er soms zelfs bang en verdrietig van en maken ze daarom niet meer open. Dat hoort Steffie van ervaringsdeskundigen die door het hele land onderzoek voor haar doen.

Veel aandacht van de pers

Steffie heeft heel veel mensen van de pers gesproken. Ze was in kranten en op de radio en televisie. Je kan hier de uitzending van Hart van Nederland terugkijken en hier de uitzending van Dit is de middag. Hier kan je de uitzending van Dit was het nieuws bekijken. Er stond ook een heel mooi artikel met een bijpassende cartoon in het Noord Hollands Dagblad. De gemeente Waalwijk gaat de sticker zelf opsturen naar haar burgers.

Ingewikkelde brief ontvangen? Terug ermee!

Kamervragen

Heel veel mensen hebben de stickers al besteld. Dus blijkbaar hebben ze last van de brieven. Ook zijn naar aanleiding van de sticker ook vragen gesteld vanuit de Tweede Kamer aan Hanke Bruins Slot. Zij is de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Steffie kreeg ook een bericht van ambtenaren van een gemeente die bang zijn voor de sticker en elkaar waarschuwen. "Voorkom deze sticker. Denk aan je training!", staat er op hun computers.

Wat kan jij doen?

Krijg je wel eens brieven die je niet begrijpt of waarbij je hulp van anderen moet zoeken? Stuur de brief dan terug. Misschien dat de mensen die ze geschreven hebben dan gaan nadenken over wat er mis is met de brief. Ze kunnen dat aan jou vragen en contact opnemen met Steffie voor meelezers en een cursus in makkelijke taal.

Bestellen

Je kan hier de stickers bestellen. Een setje van 25 stickers kost 4.65 euro. Let wel goed op dat je een kopie maakt van de brief die je terugstuurt. Betaal ook gewoon eventuele rekeningen. Anders kom je in de problemen.

Steffie vindt het voor haar plakboek leuk als je een foto stuurt van je envelop met de sticker erop. Die kan je mailen naar info@steffie.nl.

Moeilijke brief ontvangen? Stuur hem terug!

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen