Speel het energiespel van Steffie en ontdek op welke plekken in je huis je snel geld kunt verdienen.
Speel het energiespel van Steffie en ontdek op welke plekken in je huis je snel geld kunt verdienen.

Pak je laatste kans op energietoeslag

In veel plaatsen kun je tot 1 april nog geld aanvragen om te helpen met het betalen van je energierekening van vorig jaar.

Sommige gemeenten geven hun inwoners tot 31 augustus om dit geld te krijgen.

Laatste kans

Verschillende gemeenten geven verschillende bedragen aan geld voor de energiehulp van vorig jaar. Niet iedereen krijgt automatisch dit geld.

Mensen die bijvoorbeeld minder zijn gaan verdienen komen nu wel in aanmerking komen voor dit geld. Terwijl dat voorheen niet zo was. Zij moeten zelf een aanvraag indienen bij de gemeente.

Uitleg

Sommige mensen weten niet precies wat de regels zijn. Veel gemeenten vertellen hun inwoners hierover op hun websites en sociale media.

Vraag er dus vandaag nog naar bij je gemeente. Kijk op de website of bel de gemeente gewoon op. Je kan een hoop geld mislopen anders.

Verschil per gemeente

In Eindhoven kun je nog tot 30 april 800 euro aanvragen voor je energierekening van vorig jaar. In Amsterdam is dat ook zo.

Veel mensen denken dat ze geen recht hebben op dit geld. Maar dat is vaak wel zo. Ook als je werkt maar niet veel verdient, of als je zelfstandige bent en weinig verdient, kun je dit geld aanvragen.

Goed gebruiken

In Maastricht kun je dit nog tot 1 juli 2024 aanvragen. De wethouder zegt: "Ik wil iedereen die ervoor in aanmerking komt, aanmoedigen om een aanvraag te doen. Veel mensen kunnen dit geld goed gebruiken."

Ook de gemeente Amstelveen moedigt haar inwoners aan: "Als je denkt dat je recht hebt op dit geld, nodigen we je uit om een aanvraag te doen. Dit is de laatste kans, want hierna is er geen geld meer voor deze hulp."

Stop

Vanaf 2024 is er geen speciale hulp meer voor energierekeningen. Mensen die het moeilijk hebben met het betalen van energiekosten kunnen bijvoorbeeld hulp vragen van het Tijdelijk Noodfonds Energie.

Maar dat is best ingewikkeld voor veel mensen omdat het alleen online is. Ook moet je met al je huisgenoten tegelijk inloggen met DigiD.

Steffie helpt met energie besparen!

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen