We leren steeds meer over de maan door onderzoek te doen.
We leren steeds meer over de maan door onderzoek te doen.

India op de maan

India heeft een ruimtevaartuig op de maan geland. Hiermee is India het vierde land ter wereld dat dit is gelukt. Het was voor India de tweede poging om op de maan te landen. In 2019 deed India ook al een poging. Maar toen is het niet gelukt. Waarom sturen landen eigenlijk ruimtevaartuigen naar de maan?

Vikram en Pragyan

Op woensdag 23 augustus om 14:34 uur lande een ruimtevaartuig op de maan, Vikram. Met aan boord Pragyan. Dit zijn geen mensen, maar de namen van de maanlander en de maanrover die India naar de maan stuurde. Zij zijn succesvol geland. Nu is Pragyan het oppervlakte van de maan aan het onderzoeken.

Zuidpool

De maanlander van India is op de zuidpool van de maan geland. Dit is uniek. Omdat het gebied van de maan daar woest en bergachtig is. Dit maakt het moeilijk om daar te landen. India is het eerste land die dit is gelukt.

Wetenschappelijk onderzoek

Verschillende landen proberen op de maan te landen. De Verenigde Staten, China en Rusland hebben al vaker een vaartuig naar de maan gestuurd. Dit doen ze om informatie te verzamelen over de maan. Deze informatie helpt om meer te leren over de maan. India gaat onderzoek doen naar water en ijs op de maan. Dit is interessant om te weten. Bijvoorbeeld om in de toekomst mensen op de maan te laten wonen.

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen