Niet tevreden? Spreek het uit. Zo zorgen we samen dat de zorg in Nederland goed en veilig is en blijft.
Niet tevreden? Spreek het uit. Zo zorgen we samen dat de zorg in Nederland goed en veilig is en blijft.

Hoe dien je een klacht in over jouw zorg?

Soms zijn er dingen die mensen niet fijn vinden als ze naar de dokter, ziekenhuis of zorgorganisatie gaan. Dit zijn zorgklachten.

Wachten

Een veelvoorkomende klacht is dat mensen lang moeten wachten voordat ze bij de dokter terechtkunnen.

Soms duurt het lang voordat ze een afspraak kunnen maken. Dit vinden mensen vervelend omdat ze graag snel geholpen willen worden als ze zich niet lekker voelen.

Begrijpen

Ook komt het voor dat mensen niet goed begrijpen wat de dokter zegt. De dokter gebruikt moeilijke woorden of praat te snel. Hierdoor snappen mensen niet wat er aan de hand is of wat ze moeten doen om beter te worden.

Fouten

Soms gaat er iets fout bij de behandeling. Bijvoorbeeld dat de dokter een verkeerde diagnose stelt of een verkeerd medicijn voorschrijft. Dit kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid van mensen.

Luisteren

Een andere klacht is dat mensen zich niet goed behandeld voelen door de dokter of het ziekenhuispersoneel. Ze vinden dat ze niet met respect worden behandeld of dat er niet goed naar ze geluisterd wordt.

Serieus

Het is belangrijk dat deze klachten serieus genomen worden. Zo kunnen we samen ervoor zorgen dat de zorg in Nederland beter wordt en dat mensen zich goed behandeld voelen als ze naar de dokter gaan of bij een zorgorganisatie wonen.

Wat kan je doen?

Begin met het bespreken van je klacht met de zorgverlener zelf. Je kunt ook hulp zoeken bij een klachtenfunctionaris of vertrouwenspersoon van de zorginstelling. Als je er samen niet uitkomt, kun je een melding doen bij het Landelijk Meldpunt Zorg van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

Hoe dien je een zorgklacht in?

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen