Sneeuwklokjes
Sneeuwklokjes

Vandaag begint de lente

Heb je al knoppen aan de bomen gezien? Of sneeuwklokjes die hun kopjes boven de grond uitsteken? Het zijn allemaal tekenen dat de lente is begonnen.

Tekenen van de lente

Koeien die de wei weer in mogen, lammetjes die geboren worden. Onze trekvogels die weer terugkomen van hun warme vakanties. Het hoort allemaal bij de lente. De lente begint in ons deel van de aarde op 20 maart.

Langere dagen

Ook de dagen worden weer langer. Hier komt ook het woord ‘lente’ vandaan. Het verwijst namelijk naar het ‘lengen van de dagen’. Dit betekent het langer worden van de dagen. Rond 20 maart zijn de dag en de nacht beiden precies 12 uur lang. Vanaf 21 maart zijn de dagen weer langer.

Gelukkige mensen

Voel je het zelf ook al een beetje? Mensen worden in de lente weer gelukkiger. De korte koude dagen zijn voorbij, het wordt wat warmer buiten. En de natuur is weer vol leven. Allemaal dingen die mensen gelukkig en blij maken.

Minder gelukkige mensen

Sommige mensen zijn niet zo gelukkig in de lente. Zij hebben last van niezen, hoesten en gesnotter. Als je hooikoorts hebt is de lente natuurlijk helemaal niet zo leuk. Pollen die door de lucht zweven maken je snotterig en verkouden.

Lente in je tuin of op je balkon

In de herfst kun je al beginnen met het planten van bollen, denk bijvoorbeeld aan krokussen en tulpen. Die bloeien dan prachtig in je lentetuin rond maart. Bij veel supermarkten hebben ze nu voorjaarsbloemen voor in een vaas. Typische voorjaarsbloemen zijn Blauwe druifjes, Narcissen, Tulpen en Hyacinten.

Plan je eerste lenteweek

Met 'Plan je week' kan je makkelijk en snel een lijstje maken met de activiteiten die jij die dag graag wilt doen. Je kan een plan maken voor één dag of voor de hele week. Steffie legt hier uit hoe je dat doet!

 

Het is bijna lente! Stuur deze ansichtkaart van Steffie naar je vriend of vriendin!

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen