Waarom moet de kachel lager en blijft het gas altijd zo duur? Goede vragen van de ervaringsdeskundigen van Steffie.
Waarom moet de kachel lager en blijft het gas altijd zo duur? Goede vragen van de ervaringsdeskundigen van Steffie.

Energiefeest van Steffie groot succes!

Ervaringsdeskundigen van Steffie en leerlingen van VSO De Keerkring wilden wel eens weten wat een "energietransitie" is en waarom ze korter moeten douchen.

Iedereen moet energie kunnen besparen

Energie besparen zit vol met moeilijke woorden als energietoeslag, duurzaamheid, klimaatneutraal en warmtepompen. Veel mensen denken dat je er ook rijk voor moet zijn.

Vragen over energie besparen konden ze stellen aan Berend Potjer op het Energiefeest van Steffie. Hij is gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland. Een gedeputeerde is een soort wethouder van de provincie. Hij probeerde de dingen zo makkelijk mogelijk uit te leggen.

Ook waren er workshops door ervaringsdeskundigen, rondleidingen door het Museon en een lekkere lunch!

Energie simpel uitgelegd

Steffie wil met het Energiefeest laten zien dat iedereen mee moet kunnen doen met energie besparen. Bij veel informatie over energie besparen worden er namelijk best moeilijke woorden gebruikt. Denk aan energietransitie, duurzaamheid, warmtepompen, energietoeslagen en energieneutraal.

Veel mensen hebben moeite met het betalen van de energierekening en snappen niet waarom energie nu ineens een groot probleem is. Dat moet wel goed worden uitgelegd.

Daarom werd de nieuwe website in makkelijke taal Energie.steffie.nl feestelijk geopend.

Het Energiefeest van Steffie met workshops, paneldiscussies, rondleidingen en een lekkere lunch in het Museon in Den Haag.

Waarom deze website?

Wat is er aan de hand met energie in Nederland? En waarom is de energierekening zo hoog? Steffie legt uit wat er met energie gaat gebeuren en hoe je met kleine makkelijke veranderingen aan je huis en gedrag energie kan besparen.

Tips en een leuk energiespel

En als je alle tips hebt bekeken kun je in een huis oefenen en op zoek naar de mogelijkheden om energie te besparen. Want iedereen moet mee kunnen doen. In samenwerking met de Woonbond, de belangenvereniging van huurders, wil ze er voor zorgen dat dit moeilijke onderwerp goed wordt uitgelegd.

Ervaringsdeskundige Freek: "Dit wist ik dus niet: ik had meubels voor mijn verwarming staan en het gordijn hing over de radiator. Maar je verwarming werkt het beste als de warmte goed in je huis kan komen. Steffie legt op een leuke manier met een spel uit wat ik zelf allemaal kan doen om energie te besparen. Blij mee!"

Ervaringsdeskundigen van Steffie openen de nieuwe website samen met Berend Potjer.
Ervaringsdeskundigen van Steffie openen de nieuwe website samen met Berend Potjer.

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen