Een bos ruikers is het populairste cadeau voor Moederdag. Er worden 20% meer bloemen verkocht rond deze tijd.
Een bos ruikers is het populairste cadeau voor Moederdag. Er worden 20% meer bloemen verkocht rond deze tijd.

Sinds wanneer vieren we Moederdag?

Vandaag is het Moederdag! Op moederdag zetten we moeders in het zonnetje. Kinderen geven hun moeder vaak een cadeautje en ontbijt op bed. Ook geven veel winkels aandacht aan producten voor moeders.

Sinds wanneer vieren we Moederdag?

Duizenden jaren geleden vierden mensen al iets wat op onze Moederdag lijkt. Het had toen meer te maken met moeders in het Griekse godenrijk. Later vierden Katholieken de heilige moeder, Maria. Zo eren mensen al heel lang moeders.

De Moederdag van nu

De Moederdag van nu wordt sinds 1925 gevierd in Nederland. Sindsdien is het normaal om je moeder een cadeautje te geven. Ook worden moeders verwend op deze dag. Mensen die een moederfiguur voor iemand zijn kunnen ook een cadeautje krijgen.

Verschillende dagen

Overal ter wereld vieren mensen moederdag. Maar wel op andere dagen. Zo is Moederdag in Nederland altijd op de tweede zondag in mei. In Indonesië vieren ze het pas op 22 december.

Jonge kinderen

Op scholen in Nederland is het heel normaal om voor Moederdag een cadeautje te maken. Vaak knutselen de kinderen een werkje. Het cadeautje geven ze op moederdag. Dit kan een tekening, borduurwerkje of nog veel meer zijn.

Bloemen

Volwassenen geven hun moeder vaak bloemen op Moederdag. Daarom hebben de meeste bloemisten rond Moederdag speciale Moederdagacties. Veel plezier deze Moederdag!

Plan eenvoudig je week met Steffie!

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen