Dit zijn de winnaars van de Special Media Awards. Prijzen voor mensen met een verstandelijke beperking die zelf media maken.
Dit zijn de winnaars van de Special Media Awards. Prijzen voor mensen met een verstandelijke beperking die zelf media maken.

De tien winnaars van de Special Media Awards 2022!

Donderdag 10 november kwamen 30 genomineerden uit het hele land naar Hilversum voor de leukste award uitreiking van Nederland: de Special Media Awards.

Spannende finale

De Special Media Awards zijn de landelijke prijzen voor mensen met een verstandelijke beperking die zelf media maken. Tijdens een spannende show maakten presentatoren Irene Moors en Kevin van den Berg de 10 winnaars bekend.

Steeds meer inzendingen

Ínitiatiefnemer Sonja Heijkamp: "Het is echt een cadeautje om elk jaar weer meer inzendingen te krijgen. Steeds meer mediamakers die het lef hebben om zich aan te melden. Die trots zijn op wat zij maken. Dit is voor ons als organisatie echt fijn, we willen juist laten zien dat er veel plezier beleefd wordt aan het maken van media. Soms als hobby, maar soms ook als werk of dagbesteding. Door te laten zien welke talenten er zijn en samen te komen, zien we mooie samenwerkingen en nieuwe vriendschappen ontstaan."

Met liefde en plezier

De vakjury selecteerde de winnaars uit een recordaantal van 171 inzendingen. “Ik heb het als heel erg leuk ervaren om te zien hoe mensen een social media platform gebruiken om hun leven in beeld te brengen en connectie te maken met hun publiek”, zegt jurylid en radiomaker Carolien Borgers. “Er is creatief gedacht en er is met liefde en plezier aan gewerkt, dat zie je echt.”

In de vakjury zaten naast Carolien Borgers ook Maarten Steendam, Karim Amghar, Sanne en Erik Jan van Tik Tok team Plagiaat, Sander Pat en Kirsten Jassies.

De vakjury heeft deze winnaars in de tien verschillende categorieën gekozen:

Prachtige award

De winnaars ontvingen een prachtige award, ontworpen en gemaakt door cliënten van ASVZ (werkplaats Groenstraat). Ook ontvingen zij naast de award en het vakjuryrapport een prijzenpakket van MediaJungle, Klare Koek en een bos bloemen.

Je kan hier de uitreiking terugkijken op Youtube.

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen