Caroline van der Plas van de BBB brengt haar stem uit
Caroline van der Plas van de BBB brengt haar stem uit

BBB wint verkiezingen

De BoerBurgerBeweging (BBB) heeft de verkiezingen gewonnen. De partij van Caroline van der Plas krijgt veel macht. De regering moet hier rekening mee gaan houden met alle plannen.

"What the fuck is hier gebeurd?" zei Caroline woensdag rond 23.00 uur tegen haar fans in het Overijsselse dorp Bathmen. In Overijssel ging bijna één op de drie stemmen naar haar BBB.

Ontevreden burger

Met de overwinning in de provincie krijgt de BBB ook macht in de Eerste Kamer: Uit het niets vijftien zetels. Dat zijn er net zo veel als die van GroenLinks en PvdA bijelkaar.

Caroline zegt wat veel ontevreden burgers denken. "Mensen willen zich gehoord en gezien voelen", vertelde ze vorige week. Haar klare en simpele taal zou daar een einde aan moeten maken. "Maar ik heb geen toverstaf", waarschuwde ze er alvast bij.

Stikstof

Caroline wil dat er door de regering anders over de stikstofcrisis wordt nagedacht. Ze vindt niet dat er helemaal niets moet gebeuren; er moet alleen flink worden bijgestuurd. "Dat is de inzet", was haar eerste reactie. "Er moet toekomst zijn voor de boer en voor het platteland." Met de BBB valt daar volgens haar over te praten.

Hoe werkt stemmen?

In deze uitleg vertelt Steffie wat de Provinciale Staten verkiezingen en waterschapsverkiezingen zijn. Ze legt eerst uit door wie een provincie wordt bestuurd. Wie deze verkiezingen voor de provincie wint, krijgt ook veel macht in de Eerste Kamer. Je kan dan wetten tegenhouden of veranderen.

In deze uitleg vertel ik wat de Provinciale Staten verkiezingen en waterschapsverkiezingen zijn. Ik leg eerst uit door wie een provincie wordt bestuurd. Daarna leg ik uit wat waterschapsverkiezingen zijn.

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen