In het Congobekken, een van de grootste regenwouden ter wereld, hebben onderzoekers 742 nieuwe dieren en planten ontdekt.
Dat staat in een rapport van het Wereld Natuur Fonds (WNF).
Onder de ontdekkingen zitten een krokodil met zachte huid, kikkers, slangen, elektrische vissen, spinnen en speciale planten zoals orchideeën.
Het Congobekken wordt ook wel de 'longen van Afrika' genoemd. Dit gebied is belangrijk voor het klimaat omdat het veel CO2 opneemt.
Het regenwoud ligt in zes landen, waaronder Congo, Gabon en Kameroen, en herbergt bedreigde dieren zoals gorilla's en bosolifanten.
Deze nieuwe soort van de Afrikaanse moerasschildpad was niet eerder beschreven.
Veel van de nieuwe soorten zijn al eeuwen bekend bij de mensen die in het regenwoud wonen.
Hun kennis helpt onderzoekers om de natuur beter te begrijpen en te beschermen.
Het regenwoud wordt bedreigd door illegale houtkap en stroperij. Het WNF roept regeringen op om meer te doen om deze gebieden te beschermen.
Uit het rapport blijkt dat bossen met een duurzaamheidskeurmerk meer grote dieren bevatten dan bossen zonder keurmerk.
Biologen leggen uit dat nieuwe technieken, zoals genetisch onderzoek, het makkelijker maken om soorten goed te bestuderen.
Daardoor ontdekken onderzoekers dat sommige dieren, zoals de zachte krokodil, toch echt anders zijn dan ze eerst dachten.
De ontdekkingen laten zien hoe bijzonder en waardevol het Congobekken is.
Maar het regenwoud staat wel onder druk.
Onderzoek helpt om regeringen te overtuigen van het belang om deze natuur te beschermen, zodat deze soorten niet verdwijnen.