De stippen van Damien Hirst op een telefoon
De stippen van Damien Hirst op een telefoon

Kunstenaar verbrandt kunstwerken

De Britse kunstenaar Damien Hirst heeft veel van zijn nieuwe kunstwerken verbrand. Hij trekt hiermee over de hele wereld veel aandacht. Alle verbrande schilderijen zijn al verkocht. Maar waarom doet hij dit dan?

Stippen

De schilderijen zijn allemaal in eenzelfde stijl gemaakt. Het is een vel papier vol met gekleurde stippen. Wel is elk schilderij anders, omdat de stippen niet op precies dezelfde plek staan. Zo heeft Damien Hirst ze allemaal verschillend gemaakt.

In totaal heeft Damien Hirst 10.000 kunstwerken gemaakt in deze stijl. Hij begon hier al mee in 2016. De kunstwerken zijn te zien in zijn nieuwe tentoonstelling. Tijdens de tentoonstelling worden meer dan 4.000 van zijn kunstwerken verbrand.

Digitaal

Alle 10.000 kunstwerken zijn verkocht. De mensen die een kunstwerk kochten moesten kiezen of ze het kunstwerk op papier of digitaal willen hebben. Mensen die kozen voor digitaal, krijgen een NFT. Een NFT is een digitale afbeelding met een speciale code. Met deze code kan iedereen zien wie de eigenaar van de digitale afbeelding is. Ook kan iedereen zien dat het om een “echte” Damien Hirst gaat.

Meer dan 4.000 mensen kozen voor een NFT. De papieren versie van deze kunstwerken verbrandt Damien Hirst nu. Hij wil hiermee de overgang van echt naar digitaal laten zien. Het kunstwerk bestaat niet meer in het echt, maar alleen nog digitaal.

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen