Je kunt nu met het openbaar reizen met je betaalkaart.
Je kunt nu met het openbaar reizen met je betaalkaart.

In- en uitchecken met je betaalkaart

Je kunt nu overal in Nederland in het openbaar vervoer inchecken met je betaalkaart. Hoe werkt dat precies en waar moet je op letten?

OV-chipkaart

Voor reizen met het openbaar vervoer had je altijd een OV-chipkaart nodig om in en uit te checken. Of een bewijs als je online een kaartje had gekocht. Nu is er een nieuwe mogelijkheid bij gekomen: de betaalkaart. Reizen met je betaalkaart heet OVpay.

Betaalkaart

Reizen met je betaalkaart werkt heel makkelijk. Je checkt gewoon in en uit met de betaalkaart, net als met de OV-chipkaart. Na het uitchecken wordt vanzelf het juiste bedrag van je rekening afgeschreven.

Tarief

Met je betaalkaart kun je alleen reizen tegen het normale tarief. Als je met korting reist, moet je je OV-chipkaart blijven gebruiken. Anders betaal je te veel. Reizen met je betaalkaart is dus vooral handig als je af en toe reist.

Tips

1. Hou maar één kaart voor de chipkaartlezer.

Als je meer kaarten voor de chipkaartlezer houdt, weet je niet welke kaart hij leest. Als je een OV-chipkaart met korting hebt, wil je niet dat hij je betaalkaart zonder korting leest. Zorg dan dat je alleen je OV-chipkaart voor de lezer houdt.

2. Check in en uit met dezelfde kaart.

Als je bij het uitchecken een andere kaart gebruikt, check je met die kaart opnieuw in. Dan betaal je uiteindelijk twee keer het instaptarief. Voor de trein is dat tweemaal €20. Is het toch misgegaan? Dan kun je het geld via OVpay.nl of via de app van OVpay terugvragen.

Hoe werkt de OV-Chipkaart?

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen