In de Museumweek mag je met de Museumkaart van een ander naar het museum.
In de Museumweek mag je met de Museumkaart van een ander naar het museum.

Leen een Museumkaart tijdens de Museumweek

Van zaterdag 1 april tot en met vrijdag 7 april is de Museumweek. In die week mag je met de Museumkaart van iemand anders naar het museum. Hoe werkt het?

Museumkaart

Een Museumkaart is een soort abonnement op het museum. Als je een Museumkaart hebt mag je gratis naar ruim 450 musea in Nederland. Het bedrag dat je voor de Museumkaart betaalt gaat in een grote geldpot. Het geld in die pot verdelen de musea met elkaar. Dat doen ze op een eerlijke manier. Wie meer bezoekers heeft gehad, krijgt meer ook meer geld uit de pot.

Leen een kaart

Als je naar een museum gaat, moet je meestal een kaartje kopen. Zo’n kaartje is best duur en kost zo 15 euro. Maar in de Museumweek mag je gratis naar binnen als je een Museumkaart leent van iemand anders. Het museum controleert tijdens de Museumweek niet van wie de kaart is.

Deel je kaart

Heb je zelf een Museumkaart? Dan mag je in de Museumweek je kaart delen met met iemand anders. Dan kan die ander ook een keer gratis naar het museum. Let op: je kunt niet samen op één kaart naar binnen. Als je wel samen wilt gaan, moet je dus zorgen dat je allebei een kaart hebt.

Heb je een begeleider met een museumkaart? Dan kan je nu dus alletwee gratis naar een museum.

Altijd gratis

Sommige musea kun je ook buiten de Museumweek gratis bezoeken. Kijk bijvoorbeeld eens op Plusonline.nl. Daar vind je een lijst van elf gratis musea. Of Google zelf even hoe het zit bij de musea bij jou in de buurt.

Op Naareenmuseum.nl kan je eenvoudig een leuk museum uitkiezen dat bezocht is door een van onze Museumonderzoekers met een beperking.

Naar een museum met Steffie

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen