Tegels eruit, groen erin!
Tegels eruit, groen erin!

Doe je mee met het NK Tegelwippen?

Van 21 maart tot en met 31 oktober 2023 is er weer het NK Tegelwippen. Alle inwoners van Nederland kunnen meedoen met de tegels in hun tuin!

Wat is het NK Tegelwippen?

Het NK Tegelwippen is een Nationaal Kampioenschap. Het gaat erom welke gemeente de meeste tegels wipt. Iedereen kan meedoen. Wip een paar tegels uit je tuin en vervang ze door planten! Geef het aantal tegels op bij de gemeente. De gemeente telt alle gewipte tegels op en geeft de score door aan het NK.

Waarom is er een NK Tegelwippen?

Bij het NK Tegelwippen gaat het natuurlijk niet alleen om de wedstrijd, maar ook om de natuur te helpen. Als je tegels vervangt door gras, bloemperken of struiken, wordt je tuin een fijne plek voor insecten en dieren. Met meer groen in je tuin kan bovendien het regenwater beter weg en wordt je tuin koeler op warme dagen. En je tuin wordt ook veel mooier!

Heb je geen tuin?

Zorg wel dat de tegels die je wipt van jezelf zijn. Je kunt natuurlijk niet zomaar overal een tegel weghalen. Als je geen tuin hebt, kun je misschien een geveltuin aanleggen. In veel gemeenten mag dat. Kijk op de website van je gemeente of het bij jou ook mag.

Jouw gemeente

Doet jouw gemeente ook mee met de NK Tegelwippen? Op nk-tegelwippen.nl vind je een kaartje met groene hartjes op alle gemeenten die meedoen.

In deze video zie je welke gemeente de NK Tegelwippen 2022 heeft gewonnen.

Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen