Vis kijkt in de onderwatercamera
Vis kijkt in de onderwatercamera

De wereldberoemde visdeurbel is terug

Voor het derde jaar op rij is de onderwatercamera bij de Weerdsluis in Utrecht terug. Hiermee kun je live meekijken wat er allemaal onder water gebeurt. Klik op de digitale deurbel wanneer er vissen voor de sluisdeuren zwemmen. De sluiswachter doet dan de sluisdeuren open.

Zwemmen in ondiep water

Vissen zwemmen in de winter in diep water. In diep water is het steeds dezelfde temperatuur. Ook kunnen vissen dan niet in ijs vast komen te zitten. In het voorjaar zwemmen vissen juist graag in ondiep water. Hier warmt het water sneller op en kunnen de vissen eitjes leggen. In ondiep water zijn ook goede verstopplekken en is er veel voedsel voor kleine visjes.

Wachten voor de sluis

In het voorjaar zwemmen duizenden vissen dwars door het water in Utrecht om naar ondiep water te zwemmen. De sluisdeuren van de Weerdsluis gaan alleen niet zo vaak open. De vissen moeten soms dus lang wachten. Daarom is er een onderwatercamera en een digitale deurbel. Iedereen kan met de visdeurbel de sluiswachter waarschuwen dat er vissen door de sluis willen. Zo hoeven de vissen minder lang te wachten.

Kijk op visdeurbel.nl of er vissen voor de sluis wachten.

Tips

Wil jij graag een keer op de visdeurbel klikken? Met deze tips maak je meer kans om vissen te zien:

  • Kijk in de ochtend, wanneer het donker wordt en in de avond. De meeste vissen zijn dan actief.
  • Kijk vanaf half april. Dan gaan de meeste vissen zicht verplaatsen.
  • Kijk vooral ’s nachts als je een bijzonder soort (zoals de paling of snoekbaars) wilt zien. Hiervoor moet je wel geluk hebben.
Zo leuk vond ik dit bericht Kies een gezichtje
Ik vond dit bericht makkelijk om te lezen Meer gele sterren is makkelijker

Meer nieuws

Filter hieronder op onderwerp
Meer nieuws
Geen ander nieuws gevonden in de afgelopen 21 dagen